Landsbyen Nord

Landsbyen-Nord-stor

Landsbyen Nord

Startpunkt: 154 moh.
Høyeste punkt: 320 moh.
Laveste punkt: 154 moh.
Lengde: 6,8 km
Vanskelighetsgrad: middels

Denne sykkelløypa har utgangspunkt ved Dokka stasjon. Herfra sykler du mot Bergfossenteret og opp Engerhaugveien. Ta til høyre i Skogvegen og inn i Moskauglinn. Så følger du Moskauglinna/Østsinnilinna opp til Østsinni Kirke. Ved Østsinni kirke er det flott skue over Landsbyen, og her passer det fint å nyte utsikten. Ved kirken går en sti ned mot venstre. Denne kalles Gard’gutua. Følg denne nedover til Østsinnilinna.

Så følger du Østsinnilinna et lite stykke nedover og tar inn til venstre ved skilt som viser Fløyterrittet. Her sykler du på en fin skogsbilvei gjennom det som på folkemunne kalles Trollskogen. Her finnes et område som skolene bruker, og som er fint å leke på dersom du har med deg barn. Her er også bålplasser.

Så kommer du ut på Landmovegen. Her sykler du noen meter opp bakken og tar inn til høyre i Nedre Smebyvei. Denne følger du til enden, tar til høyre ned Idrettsvegen til Lands Museum. Her svinger du først til venstre mot hovedinngangen på museet for så å ta til høyre ned Snarveien. Denne følger du ned i Storgata, og tilbake til stasjonen.