Flubergrunden

Flubergrunden-stor

Flubergrunden

Startpunkt: 154 moh.
Høyeste punkt: 219 moh.
Laveste punkt: 134 moh.
Lengde: 31,5 km
Vanskelighetsgrad: middels

Med utgangspunkt på Dokka stasjon tar du deg ut på gang– og sykkelveien langs riksvei 33. Ved enden av gang– og sykkelveien følger du Gamlevegen mot Odnes.

Når du kommer til Bjørnen tar du inn på riksvei 33 et lite stykke til du kommer over brua. Rett etter at du har krysset den tar du en grusvei ned til høyre. Denne følger du ned til Sedalsveien og videre sørøstover på Kirkebakka. Du kommer inn på riksvei 34 og følger denne til skilting mot Fluberg bru. Her tar du ned til høyre, over brua og opp på fylkesvei 245.

Du følger denne nordvestover mot Dokka. Etter 7 km kommer du til Våten, her finner du Pålebrygga. Her kan du både bade og kikke på fugler. Pålebrygga er bygd opp av Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter, og arkitekturen er inspirert av tømmerfløtingen som foregikk i vassdragene som grenser til Randsfjorden. Dokkadeltaet er et naturreservat, og området er fredet. Det meste av det som er fredet er vann, men også strender, øyer og banker. I området finnes en rekke fuglearter.

Herfa går veien videre mot Dokka forbi mange naturperler og en slående utsikt mot deltaet og fjorden. Du sykler over Kolbjørnshusbrua, krysser riksvei 33 og er tilbake på stasjonen.