Dokkfløy rundt

Dokkfloey-rundt-stor

Dokkafløy rundt

Startpunkt: 877 moh.
Høyeste punkt: 941 moh.
Laveste punkt: 728 moh.
Lengde: 34,6 km
Vanskelighetsgrad: krevende

Løypa har utgangspunkt på Spåtind Helsehotell. Herfra sykler du nordvestover mot Oppsjøn. Her tar du til høyre mot Holsbru. Ved Holsbru ligger en liten og trivelig kafé som serverer hjemmebakst og gode hjemmelagde middager. Herfra sykler du videre mot Kittilbu. Rett før Kittilbu tar du ned til høyre og følger veien langs vannet frem til den store steinfyllingsdammen. På denne veien finnes både badeplasser og steder egnet for en aldri så liten rast.

Du sykler så over dammen, tar veien til venstre og følger denne opp til Synnfjellvegen. Når du kommer opp her tar du til høyre og følger veien tilbake til Spåtind Helsehotell.

På veien tilbake sykler du gjennom et idyllisk og trivelig hytte og seterområde. Tilbake ved utgangspunktet på Spåtind Helsehotell er det fint med et bad i den vakre Synnfjorden.

Ta gjerne en avstikker mot Kittilbu når du er der. Her ligger et utmarksmuseum der du kan se hvordan menneskene har levd fra steinalderen og frem til i dag. Her finnes både kultursti og ulike aktiviteter. Det er også mulighet for å få kjøpt lette måltider og setermat.