Nærhet til alt – gir god bokvalitet

Av Landsbyen Dokka den

Borgnyborgny_Maslangrud_015

Familien Müller/Madslangrud bodde i en av nabobygdene til Dokka i mange år. For 11 år siden flyttet de til Landsbyen.

Med seg på lasset hadde de mor Borghild, da 83 år, som bytta ut et stort hus med leilighet i Dokka sentrum.

– Det har vi aldri angra på, sier Borgny.

– Fra verandaen vår har vi et vidt utsyn over Dokka og åsene omkring. Vi hører når det er aktivitet på idrettsarenaene. Vi hører billøp på Vinjarmoen. Vi har hørt musikk fra Campingen, og vi liker det vi hører. Det minner oss på det pulserende livet som fins i kort gangavstand fra der vi bor.

Handle lokalt.

Borgny har bodd i Etnedal mye av livet, hatt jobb på Dokka og derfor lagt mye av handelen til Dokka i alle år.

– Handleturene til Dokka var alltid hyggelige, sier Borgny.

– Det var koselige folk overalt, de husker en ved navn, god tid, topp service. Det sier vel sitt at noen av de butikkansatte til og med lærte seg navn på ungene våre fra de var bittesmå. Jeg har mer enn en gang endt opp i butikker på Dokka etter fånyttes å ha brukt tid i større byer. På Dokka fant jeg det jeg var ute etter, sier Borgny.

Eldreomsorg

Mor til Borgny, 94 år, flyttet til Landmo Bo- og omsorgssenter for vel to år siden. Hun har alltid vært fysisk sprek, men hadde de siste årene problemer med å finne hjem til leiligheten. Mor var kjent i landsbybildet, og noen hjalp henne alltid slik at hun fant huset sitt. Når hun skulle betale for seg i butikkene, gav hun ofte bort pungen sin til de butikkansatte og ba dem finne pengene de skulle ha.

– Jeg tror aldri hun ble lurt. Ærligheten settes høyt på Dokka, sier Borgny som legger til at mor Borghild også stortrives på Landmo.

Natur og omgivelser

– Jeg har skogen som nærmeste nabo, og bare minutter med bil til milevise skiløyper. Sverre nærmest «bor» i den nye fine svømmehallen og vi benytter begge en av de to treningssentrene på Dokka. Alt dette, kombinert med at det bare er en kort spasertur til sentrum gjør at vi stortrives i Landsbyen, sier Borgny Madslangrud.

– Alt er i nærheten. Det gir bo-kvalitet, sier hun.