Kaffekoppen

jobbe-i-landsbyen6-stor

Kaffekoppen

Kaffekoppen er det urbane alibiet til Dokka. Det er her svunnen tid møter ny tid. Kaffekoppen er et møtested og et sted der en ser hvordan en kan ta vare på det beste fra gammel tid, og foredle det til nye krav fra oppvoksende slekt. Det var sikkert mange som ristet på hodet da Tove Haug for sju år siden tok med seg sine ideer og presenterte caffelatte kulturen på Dokka. Nå er Kaffekoppen et sted hvor folk møtes i lokaler med sjel, og kopler av med sin caffelatte og kanskje en baguette.

– Mye har skjedd siden jeg kom tilbake fra noen år i Oslo, sier Tove Haug.

Hun tok med seg mann og barn, og kom tilbake til sine egne røtter i Land.

– Jeg bodde i Oslo i 30 år. Tiden var moden for å gjøre noe nytt. Jeg ville bort fra et hektisk Osloliv. På de sju årene har det skjedd utrolig mye her på Dokka. Da jeg kom tilbake var det stille i gatene. Ingen ting skjedde. Nå er det som om vi har kommet inn i en ny tidsalder. Det er folk i gatene. Folk er preget av optimisme for framtida. Vi har fått en ny giv. Landsbymarkedet om sommeren får folk til å trives. Elgfestival og sommerdager trekker til seg nye folk. Deet har blitt stadig morsommere å drive næringsvirksomhet. Dokka har gått fra å være et sovende tettsted til å bli en aktiv Landsby, sier Tove Haug.

Tove Haug er også et godt eksempel på at det nytter å skape noe nytt om en står på, og har langsiktig tro på at det går an.

– Skal du starte noe nytt kan en ikke tro at en bare kan ansette folk og jobbe fra ni til fire. En må først og fremst investere i seg selv. Det kan ta tid å starte noe nytt, sier Tove Haug.

Hun trives med jobben bak disken på Kaffekoppen, og hun trives også med å være leder av Landsbylauget.

– Nå jobber jeg to dager i uka i Landsbylauget, interesseorganisasjonen til de som driver næringsvirksomhet i Landsbyen Dokka. Jeg får være med på å utvikle Dokka til å bli enda triveligere. Jeg ser resultater av langsiktig arbeid. Hyttefolk som kommer innom forteller om en helt annen glød i sentrum. Jeg har hatt gjester som forteller at de gjerne skulle flytte til Dokka for der skjer det noe. Da svarer jeg alltid at de gjerne må komme, for vi trenger enda flere folk her i landsbyen, sier Tove Haug, før hun igjen må lage en caffelatte til en småbarnsmor som har tatt en Landsbytur for å treffe likesinnede, og skal ta en pause i hverdagen.