Godt utvalg av byggevarer

Byggmakker004b2-stor

Godt utvalg av byggevarer

De som handler på Dokka ser at utvalget er stort. Flere nye butikker har kommet. Byggmakker Skattum Dokka er en av dem som har pusset opp og fått en tipp topp moderne butikk.

–Vi ligger på mange måter på indrefilettomta på Dokka. Det er lett å se oss fra fylkesveien mellom Fagernes og Gjøvik, og vi har stor parkeringsplass, sier daglig leder Jørn Gillerhaugen.

– Jeg tror vi er med på å stoppe handelslekkasjen til større steder, og da særlig om en også tar med de andre butikkene som forhandler byggevarer og interiør. Det er slik på Dokka at vi konkurrerer det vi kan på service og pris. Samtidig er vi oppmerksomme på at vi gjerne vil ha handelen her på Dokka, så dersom vi mangler en vare, så sender vi gjerne kundene til Maxbo eller Dokka Farge og Miljø. Det er bedre det enn at de reiser andre steder. Det hender faktisk også at om vi går tomme for en vare, så låner vi av konkurrentene, sier Gillerhaugen.

Jørn Gillerhaugen synes det er moro å være kremmer på Dokka. Han merker at kundene i stadig større grad setter pris på den servicen som handelsnæringen i Landsbyen streber etter.

– Vi har fått god kontakt med mange av de som har bygget hytte i Nordre land. De fleste handler byggevarer, og gjennomgående får vi svar på at de møter bedre service på Dokka. Det gleder oss. Byggevarebransjen er faghandel, og kundene skal få riktige råd. Det hjelper godt at vi har stabil arbeidskraft. Kundene møter de samme i butikken når de kommer innom. Vi prøver etter beste evne å bygge opp et tillitsforhold. Jeg har inntrykk av at det gjelder for alle som driver handelsnæring her. Vi får veldig god kontakt med kundene, sier Gillerhaugen.

Gillerhaugen er ikke redd for at det er for mange som driver i byggevarebransjen i Nordre Land.

– Sammen er vi sterke. Jeg tror ikke at vi andre ville få særlig større omsetning om en butikk ble borte. Da tror jeg heller kundene hadde søkt til andre steder hvor det er større utvalg. Vi trenger hverandre samtidig som vi skal konkurrere. Det er 5-6 tusen hytter i området, så ettermarkedet på oppussing og vedlikehold er stort. Dessuten blir det bygd nye leiligheter og hus på Dokka. Oppgaven videre er å få enda flere til å stoppe på Dokka . Et mer levende sentrum trekker kunder. Vi er på god vei til å lykkes, sier Jørn Gillerhaugen.